جمهوری اسلامی ایران به دلیل تنوع جغرافیایی مرزها، داشتن مرزهای طولانی و تنوع کشورهای همسایه که اغلب دچار بیثباتی یا ضعف هستند، در مرزهای خود از مشکلات امنیتی رنج میبرد. در این تحقیق به بررسی فرآیند و اشکال ناهمواری زمین در شهر بانه و نقش آنها در امنیت مرزی (با تأکید بر درهی شیلر) پرداخته شده است. در این راستا به مطالعه و تبیین روابط علی و معلولی وضعیت فیزیوگرافی و مورفولوژیک خاص زمینهای منطقه و فرآیندهای مؤثر بر شکل زمین از قبیل تکتونیک، سیلاب، باد و دما توجه شده است. تحقیق به لحاظ هدف کاربردی و روش انجام آن، توصیفی - تحلیلی است. برای جمعآوری دادهها، ترکیبی از روشهای کتابخانهای و میدانی استفاده شده است. تحلیل و پردازش اطلاعات با استفاده از نقشههای تهیه شده در محیط GIS و بر اساس مشاهدات و تجربیات میدانی محققان انجام شده است. نتایج نشان داد که هر کدام از اشکال ناهمواری زمین به نحوی(مثبت، منفی) در امنیت مرزی منطقه مؤثر است. فرمهای مورفولوژیکی مانند دشتهای آبرفتی و درههای کوهستانی، در بروز مشکلات امنیتی، نقش بیشتری نسبت به سایر پدیدهها دارند. از طرفی؛ ارتفاعات، صخرهها و گردنهها که حاصل تکتونیک هستند، نقش بیشتری را در تأمین امنیت منطقه ایفا میکنند
کریمی, مرتضی, عبادی, علی, & قره باغی, مصطفی. (1394). تحلیل وضعیت امنیت مرزی شهر بانه از طریق شناسایی فرایندها و اشکال ناهمواری زمین. جغرافیای نظامی و امنیتی, 1(1), -.
MLA
مرتضی کریمی; علی عبادی; مصطفی قره باغی. "تحلیل وضعیت امنیت مرزی شهر بانه از طریق شناسایی فرایندها و اشکال ناهمواری زمین", جغرافیای نظامی و امنیتی, 1, 1, 1394, -.
HARVARD
کریمی, مرتضی, عبادی, علی, قره باغی, مصطفی. (1394). 'تحلیل وضعیت امنیت مرزی شهر بانه از طریق شناسایی فرایندها و اشکال ناهمواری زمین', جغرافیای نظامی و امنیتی, 1(1), pp. -.
VANCOUVER
کریمی, مرتضی, عبادی, علی, قره باغی, مصطفی. تحلیل وضعیت امنیت مرزی شهر بانه از طریق شناسایی فرایندها و اشکال ناهمواری زمین. جغرافیای نظامی و امنیتی, 1394; 1(1): -.